Yük. Müh. Güngör Avuncan

Yüksek Mühendis Güngör Avuncan

1940 Konya doğumlu olan AVUNCAN, 1966 yılında IDMMA Yıldız Teknik Üniversitesi (YTU)'nin Makine Mühendisliği bölümünü tamamlandıktan sonra 1967-68 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayıp, Makine Yüksek Mühendisi ünvanı ile mezun olmuştur.

1969 Yılından 2001 yılına kadar Makine Takım Endüstrisi Şirketler Grubunda, üretimin her kademesinde; İşletme Mühendisi, Metot Şefi, Bölüm Müdürü, Üretim Müdürü, Üretim Genel Müdür Muavinliği, görevlerinde bulunmuştur.

2001 Yılında kendi isteği ile emekli olan ve bu yıldan sonra halen çeşitli sanayilerde sürekli iyiye doğru değişimi ifade eden ; KAİZEN uygulamaları ve iyileştirme çalışmaları yapmaktadır.

1978 Yılından beri çeşitli sempozyumlarda Kamu ve Özel Sektörde "Talaş Kaldırma Ekonomisi ve Kesici Takımlar" üzerine seminerler vermiş bildiri ve makaleleri yayınlanmıştır.

1998 Yılında "TALAŞ KALDIRMA EKONOMİSİ ve KESİCİ TAKIMLAR" ile “"KESİCİ TAKIMLARIN BİLENMESİ" adlı iki cilt kitabı yayınlanmıştır.

1998 yılında TBM Consulting Group tarafından düzenlenen Global Gemba Kaizen Workshop Eğitim ve Uygulamalarına katılmıştır.

1998-2001 Yılları arasında İTÜ Endüstri Müh. Bölümünde seçmeli "TALAŞ KALDIRMA EKONOMİSİ ve KESİCİ TAKIMLAR" dersi vermiş olan Güngör AVUNCAN 2001 yılından beri çeşitli sanayilerde iyileştirme çalışmaları ve Kaizen uygulamaları yapmaktadır.

95 Haftalık Kaizen çalışmalarından elde edilen tasarruf 6.5 Milyon Euro'dur.

Prof. Dr. M. Bülent Durmuşoğlu

Prof. Dr. M. Bülent Durmuşoğlu

1980'de Yıldız Teknik Üniversitesini, Makina Yüksek Mühendisi olarak tamamladı. İ.T.Ü. Endüstri Mühendisliği Bölümünde başladığı doktora çalışmalarını, 1986'da tamamladı. 1990'da İ.T.Ü. Endüstri Mühendisliği Bölümünde Doçent unvanını aldı. 1997 yılı sonunda aynı Bölümde Profesör oldu. Yalın/Hücresel Üretim ve Yönetim Sistemleri konularında çalışmakta, bu konularda ulusal ve uluslararası alanda çeşitli eser ve makaleleri bulunmaktadır. Danışmanlık faaliyetlerinde, Proje Yönetimi ve Kaizen yaklaşımlarını efektif bir şekilde kullanarak özellikle Endüstrimizin önde gelen kuruluşların üretim sistemlerinde, radikal iyileşmeler sağlamasında rol oynamaktadır.

Yük. Müh. Murat Durucu

Yük. Müh. Murat Durucu

1998'de Gaziantep Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl Endüstri Müh. Böl.'de araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini tamamlamak üzere 1999'da İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne atandı. 2002 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayıp, aynı yıl Doktora Eğitimine başlamıştır. Ergonominin İnsan - Makine sistemleri konularıyla ilgilenmektedir. Internet ve kullanımı üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Prof. Dr. Cengiz Kahraman

Prof. Dr. Cengiz Kahraman

1965 Yılında İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Ankara, Balıkesir ve Samsun'da tamamladı. Kuleli Askeri Lisesi'nden 1983 yılında mezun oldu (1979-1983). 1983-1984 öğrenim yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devam etti. İ.T.Ü. Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu (1984-1988). Aynı yıl araştırma görevlisi olarak bu bölümde çalışmaya başladı. İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü'nde 1990 yılında yüksek lisans; 1996 yılında doktora programlarını bitirdi. Ayni yıl yardımcı doçent kadrosuna atandı. 1997 yılında doçent unvanı aldı. 2003 temmuz ayında profesör kadrosuna atandı. Askerlik görevini Hava Harp Okulu'nda öğretim görevlisi olarak yapan Kahraman'ın ulusal ve uluslararası olmak üzere 100 civarında yayını vardır.

İlgilendiği alanlar mühendislik ekonomisi, istatistik, istatistiksel kalite kontrolü, istatistiksel karar verme, bulanık mantık, mühendislikte finansman yönetimi, is güvenliği konularıdır. Kahraman evli ve iki çocuk sahibidir.

New Mathematics and Natural Computation (World Scientific), Journal of Enterprise Information Management (Formerly, Journal of Logistics Information Management), İTÜ Dergisi Mühendislik Serisi (D), ve Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi'nin düzenleme ve hakem kurullarında bulunmaktadır.

Kahraman, uluslararası ve ulusal konferanslarda bilimsel komite üyelikleri ve oturum başkanlıkları yapmıştır. EJOR, FSS, IJPE, C&IE, INS, OMEGA, LIM gibi birçok uluslararası dergide hakemlik yapmaktadır.

Kahraman, International Journal of Logistics Information Management, Journal of Enterprise Information Management, Information Sciences ve International Journal of Approximate Reasoning, Journal of Multiple-Valued Logic and Soft Computing dergilerinin misafir editörlüğünü ve Springer Verlag ve Kluwer kitapları editörlüğü yapmaktadır.

Kahraman, 2004 Ocak ayından bu yana İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı yapmaktadır.

Prof. Dr. Celal Kepekçi

Prof. Dr. Celal Kepekçi

Bağımsız Denetim, Genel Muhasebe ve Maliyet Muhasebesi kitaplarının yazarı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye – İktisat Bölümü'nden 1969 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası 18 ay süreli askerlik görevinden sonra, 1972 yılında Eskişehir İ.T.İ.A Muhasebe Kürsüsü'ne asistan olarak göreve başladı. 1979'da "Sermaye Piyasasının Gelişmesinde Muhasebenin Rolü" adlı tezi ile doktor ünvanını, 1981'de "İşletmelerde İç Kontrol Sisteminin Etkinliğinin Sağlanmasında İç Denetimin Rolü" adlı tezi il doçent ünvanını ve 1989'da muhasebe ve denetim konusundaki araştırma ve yayınları ile profesör ünvanı aldı. 1994 Temmuz ayına kadar Anadolu Üniversitesinde görevini sürdürdükten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nde kadrolu olarak görev aldı. Halen, İstanbul'da "yeminli mali müşavir" olarak çalışmaktadır.

1979-1980 yıllarında bir yıl süre ile İngiltere'de mesleki araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi. 1978 yılında Londra'da City Üniversitesi uluslararası kollukyuma "The Recruitment and Training of Internat Auditors in the Banking Sector in Turkey" adlı tebliğini sunarak katıldı. Bu tebliği, "Manegerial Auditing Journal" dergisinde 1989 yılında yayınlandı.

Eskişehir İ.T.İ.A. (Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F.) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi İ.İ.B.F., Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İ.İ.B.F.'nde farklı dönemlerde Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Muhasebe Denetimi, Vergi Denetimi ve İşletme Bütçelere dersleri verdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde de 1996-1997 öğretim yılı sonuna kadar lisans ve lisansüstü öğretim programlarında ders vermeyi sürdürdü.

Bilimsel Çalışmaları ve Yayınları:

  • Sermaye Piyasasının Gelişmesinde Muhasebenin Rolü (doktora tezi), (1982)
  • İşletmelerde İç Kontrol Sisteminin Etkinliğinin Sağlamada İç Denetimin Rolü (doçentlik tezi), (1982)
  • Muhasebe Denetimi, Anadolu Üniversitesi, AÖF Yayını, (1985)
  • Genel Muhasebe ve Dış Raporlama (Prof. R. Ferruh Çömlekçi ile ortak yayın), (1988)
  • İşletmelerde İç Kontrol Sistemi, (1988)
  • Muhasebe Denetimi (Prof. Dr. Ferruh Çömlekçi ve Doç. Dr. M. Erdoğan ile ortak yayın), (1992)
  • Genel Muhasebe ve Maliyet Muhasebe, (1994)
  • Bağımsız Denetim, 5.Baskı, (2004)

Doç. Dr. Osman Kulak

Doç. Dr. Osman Kulak

2003'de İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Anabilim dalından doktor unvanını aldı. 2004-2005'de Berlin Teknik Üniversitesi Üretim Yönetimi bölümünde post doktora yapmıştır. Yalın / Hücresel Üretim, Tam zamanında üretim konularında çalışmakta, ilgili konularda ulusal ve uluslararası alanda çeşitli eser ve makaleleri bulunmaktadır.

Savaş ŞAKAR

Savaş ŞAKAR

Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Bir süre Dealer's Association'da idari sekreter olarak çalistiktan sonra KOSGEB'in Avrupa Birliği Bilgi ve İsbirliği Hizmetleri danışmanlığına hak kazandı. Amerika'da Harward Üniversitesi'nde Proje Yönetimi eğitimlerine katıldı. Daha sonraki yıllarda, bazı özel danışmanlık ve eğitim firmalarının düzenlediği "Proje Planlama ve Yönetimi" konulu seminerlerde eğitmenlik yaptı ve bugüne kadar pek çok firmaya eğitim verdi. Bunun yanısıra, Tepe Grubu'nda uzman olarak satış, toplam kalite yönetimi ve iş süreci analizi çalışmalarında proje yöneticisi olarak görev aldı. Superonline firmasında proje dökümantasyonu, proje konsidülasyonu, proje ofisinin kurulması ve takibi aşamalarında danışmanlık faaliyetinde bulundu. Sanal POS, Sanal Kart, Garanti Alışveriş, BonusCardShop vb. projeleri yönetti. Ayrıca proje Yönetimi danışmanı olarak çeşitli firmalara hizmet veren Savaş Şakar, İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (SEM) eğitim vermektedir.

E-devlet çalışmalarında Bankalar Birliği'nin temsilcisi ve "E-ticaret Komisyon Başkanlığını" yürüten Şakar, aynı zamanda Garanti Bankası ödeme sistemlerinde Ar-Ge ve E-ticaret'ten sorumlu direktörlük görevlerini de sürdürmüştür.

Savaş ŞAKAR, "Proje Yönetimi" alanındaki eğitimlerinde, üyesi olduğu ABD'deki Project Management Institute (PMI) ve İngiltere'deki Association of Project Management'in (APM) geliştirdiği bilgi birikimini, standartlarını ve deneyimini temel almaktadır.

Dr. Halefşan Sümen

Dr. Halefşan Sümen

Halen İTÜ İsletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Halefşan Sümen mültidisipliner bir eğitim almıştır. İTÜ İşletme Fakültesini tamamladıktan sonra, Elektrik Mühendisliği yüksek Lisans ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Engineering Management Doktora programını tamamlamıştır.

Dr. Sümen Yönetim Bilişim Sistemleri ve Arz Zinciri Yönetimi alanlarında çalışmaktadır.

Yayınları arasında İngilizce ve Türkçe çeşitli özgün makalelerin yanı sıra "Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımlarının Kurulumu" isimli bir çeviri eseri de yer almaktadır. ERP ve Yeni Ürün Geliştirme konularında özel sektörde başarıyla tamamlanmış çeşitli projeleri de bulunan Halefşan Sumen halen Lojistik Derneği LODER'in başkanlığını da yürütmekte olup Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.